Massages

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een volledige lichaamsmassage aan de achterzijde van het lichaam. Het ontspant de spieren, brengt het zenuwstelsel en ademhaling tot rust door rustgevende en trage strijkingen. Door de diverse technieken is het een gevarieerde massage om even los te komen van de dagelijkse stress en werkt het ontspannend voor lichaam en geest.

Deze massage is altijd een cadeautje voor jezelf!

 

Hotstone massage

De hotstone massage is een intuïtieve warmte massage. Er wordt gebruik gemaakt van verwarmde basaltstenen die in combinatie met verwarmde olie een weldaad zijn voor lichaam en geest. De warmte dringt diep door in de spieren en botten. Het bevordert de doorbloeding en stofwisseling, stimuleert orgaanfuncties en helpt spier-en zenuwpijnen verlichten.

Deze heerlijk ontspannende massage moet je een keer geprobeerd hebben!

Schelpenmassage

De schelpenmassage is een warmte massage. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van echte schelpen uit de Filippijnen die zachtjes het lichaam masseren. De warmte komt van binnenuit de schelp door een mengsel van mineralen, algen, zout, water en etherische oliën. Het is een ontspannende massage en in tegenstelling tot de hotstone massage worden de schelpen als verlengstuk van de handen gebruikt. 
De warmte van de schelpen zorgt voor een vitaliserende, verkwikkende behandeling met een verzorgend effect voor lichaam en geest. Het bevordert ontgiften van het lichaam, helpt spier- en zenuwpijn verlichten, bevordert de doorbloeding en helpt stress verlichten.

Deze bijzondere massage is een must voor massage liefhebbers! 

 

Massage voor de benen

Je benen brengen je waar je maar wilt; lopen, dansen, rennen .. benen maken dit mogelijk. Vermoeidheid en overbelasting van de spieren kan diverse klachten veroorzaken. Door middel van verschillende handgrepen en intensiteit verbetert de beweeglijkheid en verlaagt het ook de spierspanning. Door regelmatig je spieren te laten masseren herstelt je lichaam sneller.

 

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn ontstaat door spanning in de spieren veroorzaakt door bijvoorbeeld lichamelijke klachten, verkeerde houding, voeding of stress. De vormen waarin hoofdpijn zich laat zien is net zo divers. Deze massage kan hoofdpijnklachten verlichten of zelfs helemaal wegnemen. Er wordt aandacht gegeven aan spieren en wervels die niet optimaal functioneren of mogelijk overbelast zijn in de rug, nek en schouders. Ook krijgen de aangezichtsspieren bij de hoofdpijnmassage alle aandacht. Door de combinatie van massage en acupressuur zullen hoofdpijnklachten minder hevig worden en minder vaak terugkeren of zelfs helemaal verdwijnen.

Voetreflex massage

Bij voetreflexologie gaat men er vanuit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door massage van de verschillende reflexzones komt het lichaam weer in balans en worden blokkades (zoals storingen in energiedoorstroming en doorbloeding) die voor klachten kunnen zorgen verminderd of zelfs opgeheven. Ook ondersteund voetreflextherapie het zelf herstellend vermogen van het lichaam bij bijvoorbeeld: stress, burn-out klachten, hoofdpijn, hormonale klachten etc. Soms zijn er een aantal behandelingen nodig om een optimaal resultaat te behalen.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte behandeling waar het lichaam ritmisch wordt bewogen door middel van pulsen. Dit brengt een diepe ontspanning teweeg en daarbij wordt ook het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd. Het maakt los wat fysiek, mentaal en/of emotioneel vastzit. De ritmische pulsen variëren van heel klein naar groter en worden soms gecombineerd met rollende en strekkende bewegingen. Spanningen kunnen op een dieper niveau losgelaten worden, waardoor het lichaam steeds meer de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten toelaat. Tijdens de behandeling lig je op de verwarmde massagetafel met je kleding aan. De behandeling kan een paar dagen doorwerken en is ook geschikt voor zwangere vrouwen vanaf de 4e maand. 

Deze vorm van massage is een aanrader voor wie een diepe ontspanning wil ervaren.

Voetreflex massage "A Perfect Touch"

Deze behandeling is bedoeld voor mensen die geen aanrakingen of (fysiek) contact op/aan het lichaam kunnen verdragen, of door ziekte geen massage mogen ontvangen. Bijvoorbeeld: mensen met burn-out klachten of tijdens of net na oncologische behandelingen. Speciaal voor deze groep mensen is er de voetreflex massage "A Perfect Touch". Deze behandeling duurt 30 minuten en begint met een voetenbadje met kruidenscrub. Daarna volgt een voetreflex ontspanningsmassage.

 

Deze behandeling biedt een heerlijke ontspanning voor lichaam en geest.

Reiki

Reiki betekent in het Japans universele levensenergie en is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op de overdracht van energie tussen therapeut en client. Door het opleggen van handen op bepaalde punten op het lichaam zullen aanwezige blokkades weer in evenwicht gebracht worden. Tevens wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reiki kan worden ingezet bij fysieke, emotionele en mentale klachten en is een manier om rust en evenwicht te vinden. Tijdens de behandeling lig je met kleding aan op een verwarmde tafel. Afhankelijk van de klachten kan de behandeling in het begin wekelijks plaatsvinden, maar uiteindelijk ook als onderhoudsbehandeling fungeren 1x in de 4-6 weken.

Deze behandeling geeft een diepe ontspanning voor lichaam en geest.

Verjaardagsarrangement

Ben je jarig of ken je iemand die jarig is en je zou willen verassen? Boek dan eens een verjaardagsarrangement. Dit arrangement bestaat uit een heerlijke ontspanningsmassage van ongeveer 45 minuten met daarna een kopje koffie of thee met een gebakje. Uiteraard krijg je nog een klein presentje mee naar huis. 

Kortom een heerlijk cadeautje om uit te pakken.

Bamboe massage

De bamboe massage is een ontspannende lichaamsmassage, waarbij je op de buik ligt. Door de verschillende technieken worden de zenuwuiteinden in de huid geprikkeld, kunnen spierknopen losgemaakt worden, afvalstoffen beter afgevoerd en de bloedsomloop gestimuleerd worden. De massagestokken zijn het verlengde van de masseuse, waardoor steviger, dieper en soms ritmisch gemasseerd wordt in combinatie met rustige en zachte strijkingen van de masseuse.

Deze behandeling biedt een heerlijke ontspanning.

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam in rap tempo en kan je last krijgen van ongemakken. Een zwangerschapsmassage is er op gericht om typische zwangerschapsklachten (zoals  bijv. vermoeidheid, bekken- en rugpijn, slecht slapen, nek- en schouderklachten, kramp in kuit of voet) te verlichten en om de zwangere vrouw te laten ontspannen. Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van een zwangerschapskussen als hulpmiddel om zijligging en/of rugligging tijdens de massage te vergemakkelijken, Deze massage kan gegeven worden vanaf 3 maanden zwangerschap en als er verder geen lichamelijke klachten zijn (zoals bijv. hoge bloeddruk of bloedingen).